Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Ειναι ασφαλη τα κτιρια με πυλωτη (χώρο για παρκινγκ) σε περιπτωση σεισμου σε σχεση με τα κανονικα κτιρια;

 

 
Απ οσο διαβαζω στο ιντερνετ η απαντηση στο ερωτημα αυτο ειναι η εξης:

Κτίρια με πυλωτές έχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα από κτίρια που δεν έχουν. Γενικά προσπαθούμε να τις αποφεύγουμε, αν και μπορούν να είναι χρήσιμες, να λειτουργούν ως παρκινγκ κ.λπ. επιπλέον είναι δωρεάν από άποψη δόμησης και τις θέλουμε, ειδικά σε πόλεις που υπάρχει πρόβλημα με τις σταθμεύσεις.

Περισσότερα στην πηγη απο κατω:
/via thebest

Επισης απο ενα αλλο site:

Το σύνολο των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας με τους τούβλινους τοίχους που γεμίζουν τα κενά μεταξύ των κολόνων, αποτελούν ένα αρκετά συμπαγές δομικό σύνολο,(μπλοκ) που ουσιαστικά στηρίζεται επάνω στα ποδια (κολώνες) της πυλωτής, που έχουν γίνει για να δέχονται και να υποστηρίζουν μόνο τις κάθετες δυνάμεις όταν όλα πάνε καλά και η γη δεν Αγριεύει.

Όταν όμως ξυπνήσει ο εγκέλαδος, και ο σεισμός είναι δυνατός, οι οριζόντιες συνιστώσες των σεισμικών δυνάμεων, σπάζουν σαν σπιρτόξυλα τις κολώνες της πυλωτής και η πολυκατοικία ουσιαστικά καταρρέει(γονατίζει σαν ελάφι πυροβολημένο στο κεφάλι) μέσα στα θεμέλια της. Τα πατώματα πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο συμπιέζοντας ανάμεσα ,τους δυστυχείς που δεν πρόλαβαν να φύγουν


Οποιος θελει περισσότερα εδω:
/via koutipandoras

Επισης:
Συνολάκης: «Οι πιλοτές είναι παγίδα θανάτου σε περίπτωση μεγάλου σεισμού»


Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των πιλοτών στις κατασκευές των κτιρίων και είπε ότι «είναι πραγματικά μια παγίδα θανάτου για τις ψηλές κατασκευές. Γιατί ουσιαστικά είναι σαν να έχεις ένα σε ένα κτίριο το οποίο είναι σαν ένα τούβλο και το στηρίζεις με μερικές οδοντογλυφίδες».

/via topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου