Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΕΛΤΑ / ΠΡΟΣΟΧΗ Εξτρα "αγνωστοι" φοροι στα πακετα εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης (πχ. παραγγελιες στο ebay απο Κινα κτλ)

 

 

Η πληροφορια ερχεται απο υπαλληλο των Ελτα που παρελαβα προχτες ενα πακετο απο Κινα το οποιο το ειχα πληρωσει 1 ευρω περιπου. Πληρωσα 2,50 ευρω φορο στα ΕΛΤΑ που πηγα στο υποκαταστημα

Ο υπαλληλος μου ειπε οτι:

1. Πλεον μπαινουν εχτρα φοροι σε αντικειμενα που αγοραζεις εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης οι οποιοι ειναι αυθαιρετοι, δλδ δεν ειναι καθορισμενοι και γνωστοι στον καταναλωτη. Μαθαινει το ποσο οταν πηγαινει στα ΕΛΤΑ να παραλαβει το αντικειμενο (συνηθως ειναι γυρω στα 3 ευρω που εχω μιλησει με καποια ατομα στο φβοοκ αλλα μπορει να ειναι και παραπανω)

2. Τα ΕΛΤΑ δεν αποστελλουν πακετακια εστω και μικρα σε μεγεθος στο σπιτι μας πλεον πρεπει να πηγαινουμε να τα παραλλαμβανουμε απο εκει και βεβαια να πληρωνουμε και εναν φορο που δε θα εχουμε ιδεα ποσος θα ειναι.

Συμπερασμα: Προσοχη με τις αγορες σας αν δε ξερετε τι να κανετε και πως για να αποφυγετε τα χαρατσια. Και εγω παντως που αγορασα απο aliexpress δε μου ηρθε φορος και ηρθε στη πορτα μου το πακετο (αλλα δεν ηρθε μεσω Κινας, ήρθε μεσω Ευρωπης το γραφει εκει που το αγοραζετε απο κατω)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου