Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Πως καταλαβαινουν τα Windows που αγορασα αν παω να τα εγκαταστησω σε καποιον αλλο υπολογιστη;


Κατά την ενεργοποίηση των Windows καταγράφονται τα χαρακτηριστικά των συσκευών του υπολογιστή, και συνδέονται με την ενεργοποίηση.

Αν αλλάξουμε μόνο μία ή δύο συσκευές, πχ κάρτα γραφικών ή επεξεργαστή ή δίσκο, τα Windows θεωρούν πως είναι ο ίδιος υπολογιστής. Μέχρι πέντε συσκευές μπορούν να αλλαχθούν ταυτόχρονα, και να παραμείνει ίδιος ο υπολογιστής.

Αν όμως αλλάξουμε μητρική, κάθε ξεχωριστός controller και ενσωματωμένη συσκευή θεωρείται σαν ξεχωριστή συσκευή (SATA controller, USB Controller, κάρτα ήχου κλπ).

Έτσι, όταν αλλάζουμε μητρική, ακόμη και αν κρατήσουμε όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα ίδια, τα Windows θεωρούν πως πρόκειται για νέο υπολογιστή

/via pcsteps.gr

Αυτα ισχυουν στις OEM εκδοσεις windows. Στις retail μπορουμε να μεταφερουμε το κλειδι προιοντος απο ενα υπολογιστη σε ενα αλλο αρκει να εχουμε κλειστο το ιντερνετ στο παλιο υπολογιστη εκεινη την ωρα.

Τα Windows Volume αφορούν τις άδειες που πωλούνται σε μεγάλες ποσότητες σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Οι άδειες Volume μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση πολλών υπολογιστών με Windows και προσφέρουν ευελιξία στην αναβάθμιση σε νεότερες ή υψηλότερες εκδόσεις του λειτουργικού.

Ωστόσο, παρόλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την άδεια πολλές φορές σε διαφορετικά PC, δεν μπορούμε να τη μεταφέρουμε με τη συσκευή όταν το σύστημα αλλάξει ιδιοκτησία. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται να ενεργοποιήσουμε υπολογιστές που δεν ανήκουν στον οργανισμό.

Πως μπορουμε τωρα να δουμε τι ειδους αδεια εχουμε στον υπολογιστη μας;
Παμε cmd σαν διαχειριστες το τρεχουμε και κανουμε επικολληση την ακολουθη εντολη:
slmgr /dli

/via pcsteps.gr

Μετα:


Κλειδι windows μας:
Βαζουμε:
wmic path SoftwareLicensingService get OA3xOriginalProductKey
στο cmd παλι

Και serial number του υπολογιστη μας:
wmic bios get serialnumber
ή αν δε δουλεψει το bios δοκιμαζουμε με την μητρικη:
wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου