Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

30 δισεκατομμύρια πλανητες στο συμπαν ικανοί να φιλοξενησουν ζωη όπως και η Γη


Σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε το τηλεσκόπιο Kepler της NASA, κοντά στον αστερισμό του Κύκνου βρίσκονται 51 δυνητικά βιώσιμοι πλανήτες κατι που σημαινει οτι


σε όλο το Σύμπαν θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 15-30 δισεκατομμύρια 

/via techgear.gr

Ποια είναι η πιθανότητα να εμφανιστεί ζωή σε έναν κατάλληλο πλανήτη; Προφανώς αρκετά υψηλή. Πολλά από τα είδη των μορίων που απαιτούνται για την εμφάνιση της ζωής είναι ευρέως διαδεδομένα στο σύμπαν, όπως οι πουρίνες, οι πυριμιδίνες και τα αμινοξέα.

Ακόμη και πειραματικά έχει δειχθεί στο εργαστήριο ότι υπό ορισμένες ανοξικές ατμοσφαιρικές συνθήκες μπορούν αυτόματα να παραχθούν σχετικά πολύπλοκα οργανικά μόρια από απλούστερα μόρια.

Ως εκ τούτου, ορισμένες πρωτόγονες μορφές ζωής πιθανόν να έχουν εμφανιστεί επανειλημμένως σε άλλους πλανήτες. Εάν συνέβη επιτυχώς μια εξέλιξη αυτού του τύπου, μπορεί τελικά να έχει δώσει οργανισμούς που να μοιάζουν με βακτήρια.

Ο αυλακωμένος δρόμος από τα βακτήρια μέχρι τον άνθρωπο ήταν μακρύς και δύσκολος. Για το επόμενο 1 δισεκατομμύριο χρόνια μετά την εμφάνιση της ζωής στη Γη, δεν υπήρχε τίποτε άλλο εκτός από προκαρυώτες, και η νοήμων ζωή (ανθρωπος) εμφανίστηκε μόλις πριν από περίπου 300.000 χρόνια, σε ένα και μοναδικό από τα πλέον τού 1 δισεκατομμυρίου είδη που είχαν προκύψει στη Γη. 

Οι πιθανότητες αυτές είναι πράγματι ελάχιστες



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου