Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Βορεια Μακεδονια το νεο ονομα της ΠΓΔΜ / Μηπως εχουμε υπερβαλει λιγο με τις αντιδρασεις μας;

Η Μακεδονια ειναι η εξης σημερα: 
 


/image

Η ΠΓΔΜ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αρα να λεγεται και ετσι;

Ειναι λαθος ο όρος πρακτικά πιστευω μιας και δεν εχει την εννοια της "χωρας" η λεξη Μακεδονια

Τι θα αλλαξει;

Δειτε και αυτο το βιντεο με ενα μαθητη (εκπροσωπο ομαδας καταληψίων για τη Μακεδονια) που δε ξερει τι θα αλλαξει με τη συμφωνια των Πρεσπων:Και μαλιστα αν πατε στα σχολια ολοι τον κραζουν (οπως και τον ΣΚΑΙ) αλλα ΚΑΝΕΙΣ δε λεει τι θα αλλαξει!

Μη ξεχναμε οτι ο Μεγας Αλεξανδρος με τον οποιο ειμαι αντιθετος για τις πραξεις του πανω στον οποιο βασιστηκε η Μακεδονια ειναι μια πολυ αμφιλεγομεη προσωπικοτητα.

Προσωπικα για μενα οτι εκανε το εκανε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ για τα χρηματα, τα εδαφη και τη δοξα οπως καθε κατακτητης
 
Να εδω και το πρωτο σχόλιο που πηρα:Σχετικα τωρα με το μεγαλο συλλαλητηριο που εγινε για τη Μακεδονια στην Αθηνα:/image

Θα παραθεσω και ενα κειμενο που στηρίζεται στην Ιστορία που διδάχτηκε ενας φιλόλογος στο πανεπιστήμιο στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και περιλαμβάνεται στην επίσημη ιστορία του Ελληνικού Εθνους και στις μελέτες ιστορικών όλων των αποχρώσεων:

"Οχι, δεν θα κατέβω αύριο στο συλλαλητήριο.

Οπως δεν κατέβηκα σε κανένα τέτοιο όπου ο Μίκης τραγούδησε παρέα με τους χρυσαυγίτες. Δεν θα κατέβω γιατί η πατρίδα μου η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από ένα κρατίδιο που διαθέτει το 1/8ο του πληθυσμού της και το 1/17ο του εθνικού της κατά κεφαλήν εισοδήματος.
 

Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει ούτε πολιτικά, ούτε στρατιωτικά, ούτε πολιτιστικά από ένα γειτονικό κρατίδιο, φτωχό και μικρό, που δεν διαθέτει ούτε ένα αεροπλάνο.
 

Με την Συνθήκη των Πρεσπών - που κανένας δεν κρύβει αλλά δημοσιεύεται ολόκληρη αύριο σε όλες τις εφημερίδες - δεν δίνεται ούτε ΕΘΝΙΚΌΤΗΤΑ ούτε ΓΛΩΣΣΑ που να βλάπτουν ηθικά ή πραγματικά την Ελλάδα, την ιστορία της και τα σύμβολα της.
 

Η Μακεδονία είναι μια τεράστια γεωγραφική περιοχή από την οποία το 1912 αποδόθηκε στην Ελλάδα με τους Βαλκανικούς πολέμους το μεγαλύτερο κομμάτι. Αυτή είναι η ελληνική Μακεδονία.
Αυτό το λένε όλα τα βιβλία και τα σχολικά εγχειρίδια που διδαχτήκαμε όλοι μας.
 

Η Μακεδονία του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου είχε το κέντρο της στο βορειοανατολικό τμήμα της ελληνικής χερσονήσου και συνόρευε στα δυτικά με το βασίλειο της Ηπείρου, στα βόρεια με την Παιονία, στα ανατολικά με την περιοχή της Θράκης και στα νότια με τη Θεσσαλία και πρωτεύουσα την Πέλλα και τις Αιγές αργότερα. Αυτή είναι και σήμερα η ελληνική Μακεδονία που δόθηκε στην Ελλάδα μετά τις νικηφόρες μάχες των Ελλήνων στους Βαλκανικούς πολέμους το 1912 - 13, πριν 107 χρόνια.
 

Ας αφήσουμε κατά μέρος το γεγονός ότι από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου -που όλο εκεί αναφερόμαστε λες και ήταν χτες - πέρασαν 23 αιώνες όπου η Μακεδονια ολόκληρη κατακτήθηκε διαδοχικά από Ρωμαίους, Γότθους, Βυζαντινούς και Τούρκους και γνώρισε άπειρες και ποικίλες αλλαγές και διαμορφώσεις κρατών και συμμαχιών και πολέμων εσωτερικών. Ας το αφήσουμε αυτό γιατί 2.300 χρόνια δεν αναλύονται έτσι σε 10 γραμμές.
 

Ας πάρουμε μόνο το κρίσιμο και κομβικό σημείο, το ότι αυτό που βλέπουμε σήμερα ως ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας στα Βαλκάνια και τα κράτη που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή, αλλά και τα όποια προβλήματα παραμένουν μέχρι σήμερα, διαμορφώθηκαν μετά την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και τους Βαλκανικούς Πολέμους, δηλαδή το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Ιστορικά αυτό είναι πολύ πρόσφατα.
 

Ο παππούς μου εκ πατρός Στυλιανός Μούτσος πολέμησε στους Βαλκανικούς και συμμετείχε στις ένδοξες μάχες του Σαρανταπόρου, του Σόροβιτς και σε άλλες όπως δηλώνει το τιμητικό δίπλωμα που του απένειμε το ελληνικό κράτος δια του υπουργού στρατιωτικών Ελευθερίου Βενιζέλου. Το δίπλωμα αυτό κοσμεί το σαλόνι του σπιτιού μας από τότε που ήμουν παιδί. Μεγάλωσα με αυτό. Είμαι περήφανη γι' αυτό.
 

Όπως είμαι περήφανη και για τον παππού μου εκ μητρός Δημήτριο Βραχνό που πολέμησε στη Μικρασιατική εκστρατεία. Είμαι περήφανη και για τον θείο μου Γεώργιο Τσούτη που χάθηκε στη Μικρά Ασία και το πορτραίτο του κοσμεί το σαλόνι μας από τότε που ήμουν παιδί. Είμαι περήφανη και για τον θείο μου Πέτρο Ζούμπερη που χάθηκε στην Αλβανία, εθελοντής, στα 23 του χρόνια.
 

Ας μη μου κάνει λοιπόν κανείς μαθήματα πατριωτισμού. Στην οικογένειά μου η Πατρίδα γράφεται με κεφαλαίο γράμμα και είναι ιερή.
Σήμερα πραγματικά πιστεύω, με το χέρι στην καρδιά και την συνείδηση καθαρή, ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν βλάπτονται ούτε κατ' ιδέα από την Συμφωνία των Πρεσπών.
 

Δεν με ενδιαφέρει - και δεν θα το έκανα ποτέ - να στηρίξω μια κυβέρνηση που βλάπτει εθνικά την πατρίδα μου και τα σύμβολά της. Μπροστά στην ακεραιότητα της χώρας μου δεν υπάρχει ούτε πολιτική σκοπιμότητα, ούτε Τσίπρας ή όποιος άλλος.
 

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η καλύτερη δυνατή λύση για ένα πρόβλημα πολλών δεκαετιών που καμμιά κυβέρνηση δεν τολμούσε να επιλύσει ή δεν ήταν ώριμες οι συνθήκες.
 

Ο αλυτρωτισμός και οι εθνικιστικές κορώνες των παλιότερων κυβερνήσεων της FYROM δεν ευνοούσαν τη συννενόηση. Σήμερα δεν κυβερνούν αυτές οι απόψεις αν και τις ακούμε από το VMRO να ουρλιάζουν πόσο "ταπεινώθηκε" η χώρα αυτή από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
 

Οι γείτονες μας είναι Σλάβοι, η γλώσσα τους ανήκει στις νοτιοσλαβικές διαλέκτους, δεν έχουν καμμιά σχέση με την Ιστορία της Ελλάδας και δεν έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν τα σύμβολα της Ελλάδας. Αυτά όλα τά αποδεχτηκαν και άλλαξαν το Σύνταγμά τους !!!!!!
 

Πιστεύω ότι η Ελλάδα μόνο οφέλη και ωφέλειες θα έχει από την ρύθμιση αυτής της πληγής και ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με αυτά και να προχωρήσουμε στο μέλλον σαν σύγχρονη κοινωνία προοδευτικών ανθρώπων.
 

Η σύνθετη ονομασία erga omnes και η απάλειψη των συμβόλων της αρχαίας ελληνικής ιστορίας από την FYROM ήταν τις 3 τελευταίες δεκαετίες η πάγια θέση της Ελλάδας.
Αυτό το κερδίσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η γειτονική χώρα άλλαξε Σύνταγμα, σημαία και όνομα, κατάργησε όλα τα ελληνικά σύμβολα και αλλάζει βιβλία και κάθε τι που παραπέμπει σε ψευδοεπίγραφες απόψεις αλυτρωτισμού.
 

Ολοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα και τον κόσμο βλέπουν πόσα πέτυχε η Ελλάδα με την αποφασιστικότητά της και πόσα αναγκάστηκε να αφήσει η FYROM από την ανάγκη της να ενταχθεί σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Χωρίς αυτές τις εντάξεις η μικρή γειτονική μας χώρα δεν έχει δυνατότητα για πολύ να επιβιώσει αυτόνομα και μακροπρόθεσμα θα αποτελέσει βορά των επεκτατικών τάσεων Αλβανίας και Βουλγαρίας, κάτι που δεν συμφέρει την Ελλάδα, αν το θέλουμε κι αυτό ως επιχείρημα.
Ολοι οι πολιτικοί το βλέπουν αλλά γιατί δεν το στηρίζουν όλοι;
 

Γιατί :
 

1. Μια ελάχιστη μερίδα, από ρομαντικό αλλά ανεδαφικό πατριωτισμό, δεν θέλει καν το όνομα Μακεδονία στην ονομασία της χώρας αυτής, ξεχνώντας ότι α)πάντα η περιοχή αυτή λεγόταν Μακεδονία ως γεωγραφική περιοχή, β) η ίδια η Ελλάδα ζητούσε την σύνθετη ονομασία πάντα και γ) το Μ στο FYROM που έχουμε αποδεχτεί κι εμείς από τη δεκαετία του 1990 σημαίνει Μακεδονία. Αγνοί πραγματικά άνθρωποι που δεν σκέφτονται όμως ούτε το αύριο, ούτε την συγκυρία και πόσο ευνοϊκή είναι για την Ελλάδα. Λένε απλά "δεν θέλω να τη λένε Βόρεια Μακεδονία" ξεχνώντας ότι σήμερα επίσημα διεθνώς σκέτο Μακεδονία.
 

2. Μια μεγαλύτερη μερίδα, από αντιπολιτευτική τάση προς τον Τσίπρα ενώ βλέπει αυτή καθεαυτή την Συμφωνία των Πρεσπών ότι είναι καλή, κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και εθελοτυφλεί για να πέσει ο Τσίπρας. Πολιτικοί τυχοδιώκτες που ακυρώνουν όσα οι ίδιες τους οι κυβερνήσεις (Κ. Μητσοτάκης - Α. Παπανδρέου - Κ. Καραμανλής) έλεγαν και ζητούσαν από το 1992 μέχρι το 2008. Ευτυχώς αρκετά πολιτικά στελέχη διαφοροποιούνται από τη συλλογική εθελοτυφλία.
 

3. Μια άλλη μερίδα -μπερδεμένη και ύποπτη- φορώντας τον φερετζέ του πατριώτη ξιφουλκεί κατά της Συμφωνίας και στους κόλπους της συνωθούνται χρυσαυγίτες, ναζιστόμουτρα και περίεργες "πατριωτικές" οργανώσεις με γνωστό χουντικό παρελθόν. Όλοι αυτοί είναι γνωστοί.
 

4. Το ΚΚΕ που το 1992 είχε την πιο καθαρή και σωστή στάση σήμερα με βλακώδεις αιτιάσεις περί ιμπεριαλισμού και ΝΑΤΟ ακυρώνει την ίδια την ιστορία του απλά και μόνο για να μην "λερωθεί" από μια άλλη Αριστερά....
 

Οσες γνώσεις έχω, βάσει των οποίων γράφω, στηρίζονται στην Ιστορία που διδάχτηκα ως φιλόλογος στο πανεπιστήμιο, στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και περιλαμβάνεται στην επίσημη ιστορία του Ελληνικού Εθνους και στις μελέτες ιστορικών όλων των αποχρώσεων που επί 40 χρόνια - και σήμερα ακόμα - αναζητώ και αναδιφώ.
 

Έχω απόλυτα ήσυχη τη συνείδησή μου ως επιστήμονας και ως Ελληνίδα ότι με τις απόψεις μου δεν βλάπτω την πατρίδα μου και πιστεύω ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να επικυρωθεί από την Ελληνική Βουλή γιατί αυτό θα είναι επωφελής για την Ελλάδα.
 

Με την υπόθεση αυτή περαιωμένη αισίως ο ρόλος της Ελλάδας αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.
Είναι μια ιστορική συγκυρία που δεν πρέπει να χαθεί.
 

Συνεπώς δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να συμμετέχω σε κανένα συλλαλητήριο, όπου πλάι σε αγνούς ανθρώπους θα περπατούν φασίστες, σούργελα και πολιτικοί τυχοδιώκτες.

Φωτο :Η Μακεδονία στα χρόνια του Φιλίππου και Αλεξάνδρου"
Πηγη:
https://www.facebook.com/groups/216552442028438/permalink/877343565949319/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου